Românii greșesc adesea când vine vorba de perioada în care pot fi lăsate alimentele la congelator. Carnea de pui, vită sau porc nu poate rezista un an sau mai mult, după cum mulți tind a crede. Pentru a nu avea probleme de sănătate, nu lăsați alimentele în congelator mai mult decât este recomandat.
Printre cele mai des congelate alimente este, bineînțeles, carnea. Acest proces îi menține proteinele și nutrienții pentru o vreme, dar nu pentru totdeauna. Dacă aceste proprietăți se vor pierde, carnea va deveni moale, apoasă și fără gust.
Fie că este vorba de carnea de pui, de vită sau de porc, esențial este să consultați data înscrisă pe ambalaj pentru a nu o consuma după ce expiră. În cazul în care nu aveți această posibilitate, trebuie să știți care este limita în care poate fi mâncată. (CITEȘTE ȘI: La ce pericole grave se supune Sabina, TikTok-erița din România care se filmează mâncând carne crudă de pui, vită și porc)
Carnea de pui și carnea de curcan pot rezista în congelator maximum trei luni. Carnea de porc și de viță, la fel. Așadar, dacă ați uitat să păstrați ambalajul, nu lăsați aceste tipuri de carne să stea în congelatorul dumneavoastră mai mult de trei luni.
Pentru a vă asigura că puteți consuma carnea după ce este decongelată, trebuie să fiți atenți la câteva detalii. În primul rând, să verificați culoarea și textura pe care o are. Dacă nu arată corespunzător, mai bine o aruncați. Este mai simplu să cumpărați altă carne decât să faceți o toxiinfecție alimentară. De asemenea, verificați și mirosul cărnii. (CITEȘTE ȘI: Cât de mare trebuie să fie, de fapt, o porţie de mâncare? Mihaela Bilic a dezvăluit câtă carne e permis să mănânci la o masă)